Steenbergen-Noord "StrieneNoord"

Rapportages van de lopers "StrieneNoord"

Buurtpreventieteam - StrieneNoord

Sinds maart 2019 is in Steenbergen-Noord het Buurtpreventieteam “StrieneNoord” actief. Het Buurtpreventieteam van Steenbergen-Noord, waar zich nu meer nieuwe leden bij hebben, hetgeen we enorm toejuichen.

Samen de buurt veilig, netjes en leefbaar houden is een zaak van ons allemaal.

StrieneNoord heeft momenteel ruim 30 "lopers" die zich hiervoor inzetten. Deze "lopers" hebben afgesproken dat je als je lid wordt van de groep, je minimaal 2x per maand, samen met een andere loper, een uurtje door de wijk loopt.

Wil je lid worden van het "lopers" team en zo helpen de buurt veilig te houden, kijk dan eerst eens naar de gedragsregels voor lopers en de gedragsregels Whatsapp-groep van de buurtpreventieteams in de gemeente Steenbergen.

Hier vind U de AVG “ PRIVACY VERKLARING BUURTPREVENTIETEAMS Steenbergen  welke van applicatie is voor de Buurtpreventieteams van Steenbergen.

Meld je aan bij Buurtpreventie "StrieneNoord", print het Aanmeldformulier uit, vul het in met je gegevens en stuur het naar StrieneNoord@gmail.com .

 

VeiligeBuurt App

 Bewoners van de wijk Steenbergen-Noord hebben de handen ineengeslagen. Door gebruik te maken van de app 'VeiligeBuurt' houden zij elkaar op de hoogte van allerhande verdachte situaties en overlast in de wijk. De app www.veiligebuurt.nl  is een landelijk initiatief om de eigen buurt veiliger te maken. Naast het veilige gevoel heeft de app meer voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een Whatsapp-groep:

  1. Alle deelnemers zijn anoniem, er wordt geen gebruik gemaakt van telefoonnummers maar van eigen gekozen gebruikersnamen;
  2. Iedereen kan zichzelf erbij aansluiten, waardoor niemand vergeten kan worden;
  3. De app is zeer gebruiksvriendelijk; je hebt zelf de mogelijkheid om bepaalde gebeurtenissen niet te volgen en om besloten groepen aan te maken voor bepaalde gebeurtenissen.

Goed om te weten is dat een melding in de app niet automatisch een melding aan de politie is.

Men dient ten alle tijden zelf een melding te doen via 0900-8844 of aangifte doen

 Coördinatoren buurtpreventie “StrieneNoord”

 

Werkgebied Steenbergen-Noord

met Buiten de Veste"