Informatieve folders van de Politie

De donkere dagen komen er weer aan! Ook in Steenbergen

Het is weer vroeg donker. Dat weten helaas ook straatrovers, woninginbrekers en overvallers. Die slaan juist in de donkere dagen hun slag.

Geef inbrekers geen kans, ook niet tijdens Oud & Nieuw!

Oud & Nieuw vieren we vaak met familie, vrienden of kennissen. Om twaalf uur gaan we massaal de straat op om vuurwerk af te steken. Een ideale avond voor inbrekers om hun slag te slaan.

Registreer uw eigendommen

Regelmatig vindt de politie bij inbrekers buit terug, maar kan zij niet achterhalen van wie deze is. Wie zijn eigendommen registreert, heeft meer kans ze terug te krijgen.

Phishing en smishing

Phishing gebeurt via e-mail, WhatsApp en sms. Slachtoffers worden bijvoorbeeld naar een valse website gelokt waar ze vervolgens hun bank- of andere inloggegevens prijsgeven.

WhatsAppfraude

U krijgt via WhatsApp of sms een bericht van een crimineel die zich voordoet als vriend of familielid. De crimineel probeert u over te halen met spoed geld over te maken via bijvoorbeeld een betaallink.

Betaalverzoekfraude

U krijgt een betaalverzoek dat afkomstig lijkt van bijvoorbeeld Tikkie of uw bank. U wordt gevraagd een klein bedrag – vaak € 0,01 – over te maken.