Buurtbemiddeling Steenbergen

Buurtbemiddeling WijZijn Steenbergen

Ik ben op zoek naar...

Buurtbemiddeling helpt buren bij het oplossen van overlast en het herstellen van de communicatie.

 

Wanneer schakel je buurtbemiddeling in?

- geluidsoverlast

- pesterijen

- rommel/afval

- erfafscheidingen

- overhangende takken/struiken

- harde muziek

- overlast door kinderen

- overlast door huisdieren

- storende leefgewoonten

- stankoverlast

- parkeerproblemen

 

Wat is buurtbemiddeling:

Iedereen wil zich veilig en prettig voelen in zijn buurt. Soms is dat niet het geval en ontstaan er ergernissen of meningsverschillen met buren. Wanneer emoties oplopen is het lastig om tot een gesprek te komen. Dat doet de situatie doorgaans geen goed. Buurtbemiddeling kan je helpen de cirkel te doorbreken. wij geven informatie en advies over hoe je burenoverlast zelf kunt aanpakken en kunnen daarbij ondersteuning bieden.

 

De bemiddelaars:

De bemiddelaars zijn vrijwilligers van WijZijn Steenbergen die getraind zijn in gespreksvoering en conflicthantering. Zij luisteren naar beide kanten van het verhaal, zonder daarbij partij te kiezen. Zij dragen geen oplossingen aan, maar helpen jou en je buren om zelf een oplossing te vinden. Als de emoties te hoog oplopen brengen zij het probleem weer terug tot de kern.

 

Hoe werkt het?

Tijdens het eerste contact met buurtbemiddeling bespreekt de coördinator wat de mogelijkheden zijn. Vaak worden twee bemiddelaars ingezet, die bij jou thuis komen om het verhaal te horen. Daarna bezoeken zij de buren voor hun verhaal. Een bemiddelingsgesprek op een neutrale locatie kan de volgende stap zijn. Is een buurtbemiddelingsgesprek niet mogelijk, dan zijn er nog andere vormen van ondersteuning. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de coördinator.

 

Buurtbemiddeling is gratis en vrijwillig. De bemiddelaars zijn onafhankelijk en onpartijdig en hebben een geheimhoudingsplicht. Op deze manier kun je voorkomen dat irritaties uitmonden in een groot conflict

 

contactgegevens buurtbemiddeling Steenbergen:

Hiervoor kun je je aanmelden bij coördinator buurtbemiddeling:

Mobiel: 06-58990383 of via WijZijn Steenbergen 0167-750850

email: buurtbemiddelingsteenbergen@wijzijntraversegroep.nl