Dinteloord Vlasserij 1

Buurtpreventieteam Vlasserij 1

Buurtpreventieteam Vlasserij 1 is het eerste buurtpreventieteam van Dinteloord dat in 2013 van start is gegaan. Na een groot aantal inbraken in de wijk is het initiatief genomen om met buurtpreventie te starten. Sindsdien hebben we nog maar een enkele inbraak of poging daartoe gehad in onze wijk. Wij klaren de klus op dit moment met 17 personen maar zouden heel graag nog meer leden willen hebben.

In de wijk Vlasserij 1 staan ongeveer 100 huizen. Een variatie van eigen woningen, huurwoningen, starterswoningen en seniorenwoningen. Het verloop in de wijk is niet zo groot. Voor de buurtpreventie is dit fijn want zo weet je welke auto bij welk huis hoort en valt een “buitenstaander” snel op. Dat is precies waar het bij buurtpreventie om draait. Goed je ogen en oren de kost geven zodat je snel opmerkt dat er iets niet in orde is.
Als buurtpreventie hebben wij ook een groepsapp. Zodat we elkaar snel kunnen bereiken en op de hoogte kunnen houden.

Door middel van huis aan huis verspreiden van bv foldermateriaal proberen wij de buurtbewoners attent te maken op de dingen die zij zelf kunnen doen om hun woning en spullen beter te beveiligen. Ook bieden wij de mogelijkheid door te geven wanneer ze voor langere tijd afwezig zijn. Wij houden dan een extra oogje in het zeil.

Wij houden ons voornamelijk bezig met preventie op inbraken. Losliggende tegels; niet werkende lantaarnpalen e.d. melden wij in principe niet. Dit kan iedere inwoner heel gemakkelijk zelf doen. In uitzonderlijke situaties willen wij daar natuurlijk wel behulpzaam bij zijn.

Inmiddels zijn er in Dinteloord 3 teams aan het werk. Wij hebben ook onderling contact en geven informatie aan elkaar door. Zo doen we met zijn allen onze best om Dinteloord veilig te houden. Zoals gezegd telt ons team momenteel 17 personen. Mocht u zich willen aansluiten dan bent u van harte welkom. Neem contact op met één van de coördinatoren en wij vertellen u graag alles wat u wilt/moet weten.

Wilt u een nieuw team starten in Dinteloord dan zijn wij ook graag bereid u op weg te helpen.