Dinteloord Frisolaan

Buurtpreventieteam Frisolaan is sinds 2014 actief. Bij binnenkomst van het dorp vind u meteen links onze wijk.
Doordat er in de vlasserij al een buurtpreventieteam actief was hebben we samen met buurtpreventieteam 2 contact gelegd met mevr. A. Traets van buurtpreventie Vlasserij 1, de grondlegster van de buurtpreventieteams in de gemeente Steenbergen.
Zij kon er alles over vertellen en wat we moesten doen om een team bij elkaar te krijgen en op te richten. Zo kreeg Dinteloord er 2 teams bij.

Onze 40 tal leden van de buurtpreventie komen uit de straten
Johan Frisolaan, Prins Clausstraat, Prins Mauritsstraat en Prins Constantijnstraat.

De lopers zijn te herkennen aan de fluorescerende hesjes die gedragen worden tijdens het lopen. Om de dag gaan er twee leden op pad voor een ronde van ongeveer een half uur. In de donkere dagen op speciale dagen en vakanties word dit uitgebreid naar elke dag.
De looptijden worden door de lopers samen afgesproken en indien nodig onderling geruild.


Buurtpreventieteam  Frisolaan is actief in een groene wijk die grenst aan akkergebied en groenstroken. Onze wijk bestaat uit vele twee onder een kap woningen en diverse vrijstaande woningen. Een aantrekkelijk gebied voor de inbrekers die door het vele groen en doordat we vlakbij de A4 liggen een gemakkelijke ontsnappingsroute hebben.


Als buurtpreventie hebben wij ook een groepsapp, zodat we elkaar snel kunnen bereiken en goed op de hoogte kunnen houden. Tevens hebben we samen met de coördinaten van de andere 2 teams ook een groepsapp.