Graffiti 19-07-2021

Elektriciteitskasten beschilderd door leerlingen van De Nieuwe Veste

Samen voor een mooiere buurt

 

Steenbergen Noord is drie kunstwerken rijker. Buurtpreventie Strienenoord is samen met leerlingen van basisschool De Nieuwe Veste aan de slag gegaan met het opknappen van de elektriciteitskasten in de wijk. Onder begeleiding van juf en kunstenares Angela Hagenaars hebben zij drie kasten beschilderd. Op maandag 19 juli werd de laatste hand gelegd aan de kunstwerken door een aantal leerlingen, initiatiefnemers en Wethouder Prent, onder belangstelling van omwonenden, een boa en de wijkagent.

 

Initiatief buurtpreventie Strienenoord

Initiatiefnemer Leen Delwel (coördinator Buurtpreventie Strienenoord) vertelt: “Tijdens een inventarisatieronde van onze wijk troffen we veel graffiti aan. Het wijkteam van de gemeente Steenbergen heeft dit op een heel aantal punten kunnen verwijderen, maar de elektriciteitskasten mochten zij niet schoonmaken. Toen kwamen we op het idee om de kasten te beschilderen. KPN en Enexis waren gelijk enthousiast, Ziggo helaas niet. Via het initiatievenfonds van de gemeente Steenbergen hebben we dit project kunnen financieren. We hopen dat binnenkort ook Enexis toestemming geeft om de kasten op te knappen.”

 

Wethouder Esther Prent bedankte de enthousiaste makers voor dit mooie initiatief: “Jullie hebben zeker iets moois toegevoegd aan de wijk. Heel fijn om te zien dat jullie de samenwerking op zoeken om jullie wijk een stukje mooier te maken. De kasten zijn er zeker van opgeknapt en ze vertellen een verhaal.  Wellicht is dit een mooi begin van een street-art route door Steenbergen!”

 

Over de drie kunstwerken

De kunstwerken zijn gemaakt door leerlingen van basisschool De Nieuwe Veste. Aan de hand van drie thema’s hebben zij geleerd over verschillende kunstenaars en zo zijn ook de schilderingen op de drie kasten ontstaan. Op de Leurschans staat een kunstwerk geïnspireerd op Picasso, op de Wisselkom vind je de kast die voortkwam uit het uilenproject. Op het Kwartier staat de grootste; de Mondriaan-kast. Elke kast heeft zijn eigen verhaal. Zo zie je op het Kwartier niet alleen de kenmerken van Mondriaan terug, maar ook een verwijzing naar Steenbergen – oranjestad, de klaproos, meermin en suikerbiet. De geschilderde handen zijn van de initiatiefnemers Leen Delwel en Jaap Stolk (buurtpreventie Strienenoord), de kinderen, kunstenares Angela Hagenaars en ook wethouder Esther Prent namens de gemeente Steenbergen en staan symbool voor de samenwerking in dit project.

 

 

Mondriaan kast aan het Kwartier

Mondriaan kast aan het Kwartier

Picasso kast Leurschans

Picasso kast Leurschans

Picasso kast Leurschans

Picasso kast Leurschans

Uilenkast in de Wisselkom

Uilenkast in de Wisselkom

Wethouder mevrouw Esther Prent samen met Hanna leggen de laatste hand aan de Mondriaan kast

Wethouder mevrouw Esther Prent samen met Hanna leggen de laatste hand aan de Mondriaan kast