Boef in de Wijk (maart 2022)

Verzamelen en wachten op de deelnemers

Verzamelen en wachten op de deelnemers

De boef op pad

De boef op pad

Boef in de wijk

 

Op vrijdag 25 maart, in de avonduren van 19.30 – 20.30 uur, werd in Steenbergen Zuid het spel “Boef in de Wijk” gespeeld. Dit spel was speciaal voor de jeugd georganiseerd, met als doel de jeugd op speelse wijze bekend te maken met het Politiewerk.

“Boef in de Wijk” brengt gemeente, politie en burgers op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. Daarbij is het een leerzame interactieve actie om mensen bewust te maken van verdacht gedrag en verdachte situaties.

Het spel was georganiseerd en werd begeleid door de Jeugdagenten van Bergen op Zoom.

Er deden 30 kinderen mee met daarnaast ook veel ouders en begeleiders. Dat er ouders en begeleiders bij waren was niet geheel overbodig, daar het voor enkele kinderen best wel spannend was dit spel te spelen. Maar vooral de drang om de boef te ontmaskeren was bij de kinderen het grote doel.

Natuurlijk waren er ook spelregels aan dit spel verbonden, zoals niet aan eigendommen van de bewoners komen en niet het erf van de bewoners betreden. Er werd toegezien door leden van Buurtpreventie “StrieneZuid”, Jeugdagenten en de Wijkagenten en Boa’s op de spelregels.

De twee Buurtpreventie Coördinatoren van StrieneNoord waren door de Wijkagenten van Steenbergen uitgenodigd om ervaring op te doen voor een eventueel vervolg van dit spel in Steenbergen Noord. Waar graag gebruik van werd gemaakt.

Voor de jeugdige deelnemers waren door de organisatie 3 prijzen beschikbaar gesteld. Deze werden verloot onder de deelnemertjes. Natuurlijk waren de winnaars hier ontzettend blij mee. Maar ook de andere deelnemertjes waren door de Jeugdagenten niet vergeten, zij deelden na afloop van het spel diverse versnaperingen aan hen uit, wat natuurlijk door de jeugd zeer werd gewaardeerd.

Uiteindelijk was het bijna alle deelnemers gelukt de Boef te ontmaskeren. Er werd gebruik gemaakt van Instagram om de deelnemertjes naar de Boef te geleiden. Dit was heel goed gekozen door de wedstrijdleiding, ”Insta“ is voor de jeugd gesneden koek zoals wel bleek.

Na de prijsuitreiking was er voor de jeugdige deelnemers de mogelijkheid om te ervaren hoe het voelt om in echte boeien te worden geslagen en een politieauto van binnen en van buiten te bekijken, met zwaailicht en sirene. Er werd natuurlijk veel gebruik van gemaakt door de jeugd. Deze afsluiting werd door jeugd en ouders eveneens zeer positief beoordeeld. Hulde voor onze wijkagenten !!

 

Het was voor allen een zeer geslaagde avond, met dank aan:

  • Wijkagenten Steenbergen
  • Jeugdagenten
  • Boa’s
  • Buurtpreventie Steenbergen
  • Jongerenwerk
  • Gemeente Steenbergen
Terugkomst

Terugkomst

We hebben de boef gevonden

We hebben de boef gevonden

Iedereen die wilde kon in de boeien

Iedereen die wilde kon in de boeien