Actie "Steenbergen Zuid op slot" 17 mei 2019

  • Actie StrieneZuid “Steenbergen Zuid op slot”

Op vrijdag 17 mei is er in  geheel Steenbergen Zuid de actie “Steenbergen Zuid op slot” gehouden. Deze actie had ten doel om de bewoners te laten zien dat Politie en Buurtpreventie heel goed met elkaar kunnen samenwerken en daarnaast om potentieel kwaadwillende personen af te schrikken. Er waren vanaf 20.45 tot 01.30 uur 14 man/vrouw van de politie en 18 man/vrouw van de Buurtpreventie van StrieneZuid  gedurende die tijd op straat. De meeste maakten hun surveilleerronden te voet, maar er waren ook Biker-teams op ronde.

De coördinatoren van Buurtpreventieteam “StrieneNoord”, waren door wijkagent Jack Ambags, die deze avond de coördinatie van de actie had, uitgenodigd. Zij, vonden het geweldig deze avond/nacht bij te wonen en te bezien hoe zo’n actie organisatorisch in elkaar steekt. We hebben deze avond/nacht 12 km gelopen wat ons, geen enkele moeite kostte, mede door de begeleiding van het politieteam. Wij danken hierbij Wijkagent Jack Ambags voor de uitnodiging, het was een bijzondere ervaring voor ons, waar we veel van hebben geleerd. Het was voor ons heel plezierig om samen met de politie en de buurtpreventieleden van StrieneZuid een actie als deze, mee te mogen maken. Tevens danken we de vrijwilligers die tijdens de ontvangst en gedurende de gehele actie in de kantine van Diomedon op het sportpark, iedereen met koffie, thee en koek verzorgden, hulde!

De wijkagenten hebben ons al toegezegd om eenzelfde soort actie ook in onze wijk  “StrieneNoord” te gaan houden. We rekenen dan op deelname van al onze leden/lopers van ons team. Het is natuurlijk een enorme belevenis om dit mee te maken en daarbij gaat er tevens een preventieve werking van uit om onze wijk nog veiliger te maken. Wij hebben de hoop en verwachting, dat jullie er allen bij kunnen zijn, VOOR EEN VEILIGE WIJK !!!

1

Vooraf aan de briefing

2

Nog even een bakje koffie of thee voor de start

Start

En dan op pad